Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Οδηγηση στην πολη

Συμβουλές οδήγησης στην πόλη

 
tips-city-drivingΠως θα βελτιώσετε τις οδηγικές σας ικανότητες στην πόλη.

1.. . Διπλασιάστε την εγρήγορσή σας - πρέπει να προσέχετε περισσότερα!

Στις πόλεις και τις αστικές περιοχές υπάρχουν οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και ποικιλότητα στην κυκλοφορία, από πεζούς, λεωφορεία και ποδήλατα μέχρι οχήματα δημόσιων υπηρεσιών όπως σάρωθρα και απορριμματοφόρα. Υπάρχουν διπλάσιες παρουσίες στο δρόμο τις οποίες πρέπει να προσέχετε. Θα πρέπει να προσέχετε πάρα πολύ στο τι συμβαίνει εμπρός, στο πλάι και πίσω από το όχημά σας.

2. Εκτός από το να χρησιμοποιείτε τους καθρέπτες, να προσέχετε και γυρίζοντας το κεφάλι σας.

Να προσέχετε τις τυφλές γωνίες, έστω κι αν έχετε ελέγξει όλους τους καθρέπτες. Οποτεδήποτε αλλάζετε λωρίδα ή ξεκινάτε από το σημείο στάθμευσης, ελέγξτε γύρω σας για άλλα αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες.

3. Στις διασταυρώσεις χρειάζεται ιδιαίτερη εγρήγορση.

Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις διασταυρώσεις. Είναι περισσότερα αυτά που πρέπει να προσέχετε και περισσότερα αυτά που μπορεί να πάνε στραβά. Να περνάτε με μικρή ταχύτητα, και να προσέχετε για απρόβλεπτες ενέργειες από τους πεζούς.

4. Να προειδοποιείτε πάντοτε και αρκετά πριν από την κίνηση σας.

Πάντα να προειδοποιείτε τους άλλους εγκαίρως όταν πρόκειται να στρίψετε ή να αλλάξετε λωρίδα. Αν αλλάξετε λωρίδα απότομα ίσως κάνετε τους άλλους να σας αντιμετωπίσων με θυμό ή επιθετικότητα.

5. Να αναπτύξετε συνεργάσιμη και ευέλικτη συμπεριφορά.

Να αφήνετε περιθώρια για τυχόν σφάλματα των άλλων. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε φορτισμένες καταστάσεις οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ατύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου